måndag 28 november 2011

Ett klagoinlägg som kan hoppas över

Är på lite bittert humör så här kommer ett klagoinlägg (ja, det går att slippa läsa det om ni inte vill fyllas av min negativitet). De två saker som jag stör mig på just nu är: den obefintliga julstämningen och skräppost.

1. Den obefintliga julstämningen.
Vad är det som händer så fort man blir lite äldre? Är det inte okej att då få känna julstämning något mer? Tydligen inte då jag gick ifrån att vara ett barn på natten innan julafton, fylld av spänning och förväntan, till att inte känna ett skit. *poff* Lika snabbt som en fingerknäppning.
Kunde det inte ha kommit lite successivt? Lite pö om pö? Kunde jag inte bara ha fått "växa ifrån" det? Men nej. Den rycktes ifrån mig. 
Julen numera handlar om mat. Mat, mat, mat. Ja, men tänk på den goda maten.
Ja visst är det gott, och trevligt när familjen samlas. Men visst får vi äta och samlas även andra helger? Och detta utan att vi ska behöva le lite falskt och säga att allt är så bra. God Jul och allt det där.

Vad önskar du dig i julklapp? Är en sådan fråga som iallafall jag ställer till olika människor. Standard svaret är: Ingenting.
Det är väl klart att det finns något man vill ha. Eller? Säger man det bara för att vara artig och inte vill vara till något besvär?
Här försöker jag bringa lite julstämning i form av materiella saker, precis så som man ville ha det som liten då man kände julstämningen, men nej.
Kanske borde jag, för att vara lite annorlunda, göra en lång önskelista och dela ut till de i min närhet.
Jag gillar julen, missförstå mig inte, men vart är den där julstämningen jag hade när jag var liten? Ge mig åtminstone lite tillbaka.

2. Skräppost
Det måste vara så att jag deltar i olika tävlingar på nätet i sömnen. Och bra på att vinna är jag också tydligen. Jag har någon så enorm tur.
Öppnar jag skräpposten så möts jag direkt av: "Du har vunnit!", "100 000 kr väntar på dig!", "Grattis din mail har blivit utvald!". Eller denna är också fin: "Prova Viagra..." (Och vad ska jag med det till?!)
Skräppost till förbannelse.

1 kommentar:

♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥ sa...

Jag har tänkt på det också! Jag stör mig lite på att jag inte längtar till julen längre :(