måndag 18 juli 2011

Två filmer

Nu har jag sett de två filmer som det var tänkt. Den ena var bra, den andra var....njaaa...
De var båda väldigt förutsägbara.

Nummer 1.
Waking Madison (2010)
Filmen på IMDB

Madison lider av multipel personlighetsstörning, och försöker få bitarna på plats gällande sin sjukdom. Hon vill inte riktigt tro att det är så farligt som läkarna säger, men det blir bara värre.

Enligt mig var denna var bra.
Utan att avslöja för mycket, så tycker jag att den var gjord på ett intressant sätt som gjorde att man förstod hur hon hade det. Och vilken frustration sjukdomen ger.
Bra att man här inte blandat ihop Schizofreni och Multipel personlighetsstörning, som man gör i så många andra filmer och när man hör folk prata.


-----------------------------**---------------------------------


Nummer 2.
Madhouse (2004)
Filmen på IMDB

Clark börjar sin praktik på ett mentalsjukhus. Där finns det många sätt att behandla de sjuka och många avdelningar där de förvaras.
Något eller någon springer runt i korridorerna och någonting är uppenbarligen väldigt fel med sjukhuset. När någon börjar mörda personalen gräver Clark djupare i detta tillsammans med sin arbetskamrat Sara.



Denna film var okej, men inte mycket mer.
Denna var mer åt "skräck-hållet" än den förra. Jag tycker den var sevärd, men inte mer än en gång. Här är en film där de blandat ihop sjukdomarna. Iallafall mot slutet.

Inga kommentarer: